Før morgenkaffen går i vranga...

Hei og god morgen til DEG!

Hvis du sitter og leser dette akkurat nå, så er det kanskje fordi du startet dagen din med å lese innlegget jeg la ut sist igår kveld. SKUESPILLET!

Jeg føler for å understreke en ting;

Jeg påstår IKKE at alle som sliter psykisk BLIR alkoholikere, og jeg påstår heller IKKE at ingen av de ER alkoholikere, men "bare" problemdrankere...

Går du selv i AA, eller kjenner AA (Anonyme Alkoholikere) sitt syn, mener de at alle som drikker alkohol "på feil måte" er alkoholikere... og at det er noe du da alltid er, selvom du "retter opp skuta". 

Det er mange forskjellige meninger og holdninger til det spørsmålet! 

I den psykiatriske behandlingsformen jeg møtte i kommunen, hadde de ikke den holdningen at du for alltid vil ha problemer med alkohol, selvom du i en vaskelig periode av livet ditt drakk av gale grunner... Så kan en spørre segselv, HVA er gale grunner?

Jeg personlig drakk ikke i tide og utide, eller startet vanlige dager med å drikke. Jeg hadde null kontroll over inntaket hvis jeg først drakk, og det var som regel "kun" begrenset til en kveld i uka, når "alle andre" drakk... hvis jeg først begynte å drikke, kunne jeg ha problemer med å stoppe, for jeg orket ikke forholde meg til følelsene som da ble enda mer frynsete og vonde etterpå.

Det som skiller meg fra "vanlige" er at jeg mister fullstendig styringa over megselv og alkoholen, jeg drikker for fort og jeg får black out! Dette skjer når jeg ikke er i balanse og har det bra med megselv! Når jeg ikke har sjelefred, leter jeg etter den i alkohol... Skjønner? Altså, jeg kan tenke; "kanskje en drink kan gjøre meg gladere, ta bort tristheten og uroa, osv..." Jeg bruker da alkoholen som en form for medisin. og det er såklart feil! Etter å ha jobbet i mange år med megselv, tar jeg ikke lenger den sjangsen! Jeg tar utgangspunkt i at hvis jeg ikke har det bra, vil det ikke gå bra hvis jeg drikker alkohol. Punktum!

Når jeg har det bra psykisk, som nå, kan jeg drikke alkohol, men kun hvis jeg hele tiden er bevisst hvor mye jeg drikker! Der kan det komme inn en problematikk som er vanskelig å forholde seg til, nemlig at jeg selv da ikke merker når det er for mye, og derfor er det oftest lurest å ikke ta sjangsen, og heller holde seg borte fra alkohol! 

Ble du klokere nå? 

Kanskje, kanskje ikke! Det som uansett er det viktigste, er å være ærlig ovenfor segselv når en har et problem! Det gjelder på alle felt i livet!

Hadde jeg kunnet gjøre en ting anderledes, fått en ny sjangse, så hadde jeg ALDRI drukket alkohol når jeg var sammen med barn ihvertfall!!! Det kan jeg sørge for at jeg ikke gjør i livet videre!

Da kan du kanskje fortsette på kaffen, uten at den havner i vranga! Eller?

;-)

METTE

PS! Det er ikke uten grunn vi hører navnet "KONG ALKOHOL"! (Den) Han er mektig..........

 

 

 

 #alkohol #alkoholiker #avholds #psykiatri #psyke #alkoholsommedisin #aa #drikking #kongalkohol

 

4 kommentarer

theresesmil

11.12.2015 kl.08:21

Så nydelig hund og fine bilder :-D jeg ønsker deg en fin dag :-)

mettesbobler

11.12.2015 kl.08:26

Ja, er han ikke skjønn? Han er 10 år nå, og det var datteren min som fikk han av oss da hun var 7... Han heter ÆURO, og er til å spise opp! ;-) Takk, og ditto! Ønsker deg en flott dag! Koselig at du "hilste på meg" på morgenkvisten! Hyggelig å bli kjent med andre bloggere! <3 ...selv er jeg så fersk, at jeg har MYE å lære... Klemmer theresesmil:

Mai

11.12.2015 kl.12:49

Kjenner meg igjen; her bøtter vi innpå for å hindre nedadstigende rus (som gjør at de negative følelsene kommer dobbelt tilbake) Tror det er mange som kjenner seg igjen i det.

Du gir et godt innblikk i hvordan det kan være. Detaljert og ærlig. Og så synes jeg du er en meget klok og ansvarsbevisst- og sterk kvinne.

Nydelige bilder :D <3

mettesbobler

11.12.2015 kl.13:04

Så hyggelig!!! Mange dyrelærte erfaringer, men aldri så galt at det ikke er godt for no´, hehe!
Øsker deg en fin helg! <3 Mai:

Skriv en ny kommentar

mettesbobler

mettesbobler

44, Lier

Jeg heter Mette Breda-Ruud, og er nok en form for "Kjerringa mot strømmen" som alikevel gjør mitt beste for ikke å fremstå som bitchy! Jeg er avhengig av musikk og elsker bling-bling og stæsj! Jeg er vegetarianer kun fordi jeg er så inderlig glad i dyr! Når eller hvis jeg trener, er YOGA det jeg sverger til, eller så bare rett og slett danser jeg rundt i huset mens jeg hører på dance/trance/vocal trance musikk. Underbevisstheten min er kontinuerlig på jakt etter vakre ting og unik design. Jeg liker meg best på steder med palmer og ble garantert ikke født med ski på beina! Selv har jeg født 2 barn og er så heldig at jeg fortsatt er gift med pappaen deres, snart 20 år etter at vi møttes! Vi bor på Nesøya i Asker kommune, og har derfor kort vei inn til Oslo! Jeg er mer en kaféjente enn en skogsjente. Jeg føler ofte at jeg ser på verden på en litt annen måte enn gjennomsnittet, så derfor valgte jeg å kalle denne bloggen for Mettesbobler, fordi jeg ofte er i min egen boble. Håper du kan kose deg mens du leser og ser på bloggen min, og føle det som en form for underholdning, mens du samtidig får innblikk i noen av mine erfaringer i livet, på godt og vondt... Tenker også at det blir litt som en look book, coffee table book, altså bare bilder og motiver jeg av en eller annen grunn vil dele med deg, uten så mye tekst... Kanskje du kan finne motivasjon eller få noen gode ideer spesielt innen mote, interiør og design... VELKOMMEN til Mettesbobler!

Kategorier

Arkiv

hits