En skadet sjel...?

Hei kjære bloggleser!

Sitter her, grytidlig morgen 2. juledag og tenker på masse forskjellig... 

Akkurat NÅ er jeg ufattelig takknemlig! Det er en god "periode". Jeg har en plagsomt stor evne til å FØLE og oppservere ting... Egentlig sånn at jeg ofte har følt at jeg må få roet ned den sansen.... at jeg egentlig er litt gal.

Hva er det å være GAL da? 

"Samlet" setter vi "reglene" for normal og unormal. Vi skal være som mengden!

Nei takk! 

Beklager, men det vil jeg absolutt ikke være...

Jeg hever meg på ingen måte over mengden, andre, men jeg verdsetter min egenhet!

Jeg har vært så ubeskrivelig livredd noen ganger før i livet! 

Nå blir jeg ALDRI redd!

Joa, for barna mine, familien min og "min valgte famile", for at ikke de skal ha det bra, OG hvis noen holder meg fast (også mentalt) eller "kommanderer"... Da får jeg PANIKK! Også er jeg så uendelig glad i dyra mine at jeg "våker" over de! Det er nesten en redsel...

Jeg blir ofte livredd om natta når jeg drømmer! Det er derfor jeg skriver dette innlegget! Nettopp fordi jeg våknet igjen nå... av det, PTSD! Det går aldri bort, men det er fordi jeg ikke kan kontrollere det. Akkurat når jeg sover, lever den skadete delen av sjelen min sitt eget liv! Når jeg er våken, viser jeg den fingeren! 

MEN, redd for megselv og hva som skjer med meg, det er jeg ALDRI lenger! Det kan ikke være noe skumlere i hele verden som jeg ikke har opplevd, så det går nok greit. Eller, ingen har rettet en pistol mot hodet mitt.... Hadde nok blitt redd da og hvis det hadde skjedd en naturkatastrofe midt foran øynene mine! Ja, også er jeg redd for hai, slanger og at flyet skal styrte!

Jeg bekymrer meg ikke for "vanlige" ting da, det er det jeg tenker, og at jeg må bli litt reddere igjen! Jeg bør feks ikke dure rett inn i de værste, mest kriminelle bydelene i storbyer uten å tenke overhodet på at det ikke er så smart... Og jeg bør ikke ha null grenser for hvilke mennesker jeg lar slippe inn på meg...

MEN sårbar, herregud som jeg kan være det, på følelsesplan, mest på vegne av andre!! Ser jeg et menneske som blir urettferdig behandlet, ser jeg rødt! Jeg kjenner en enorm uro og kvalme i kroppen. Jeg blir så sint! Jeg klarer ikke lukke øynene! Og dyr som lider er vel noe av det aller vondeste jeg vet om...

Uten en stor evne til å føle sorg og smerte, tror jeg heller ikke evnen til å kjenne store gleder ville ha vært der! Ved å ha kjent mye på det vonde, blir det gode enda godere!!!

;-)

METTE

  

#ptsd #redsel #redd #glede #følesorgogglede

6 kommentarer

Mai

26.12.2015 kl.08:29

Ufattelig åpent, nært og fint. Vakkert, gjennkjenbart og modig! Tusen takk <3

Lars

26.12.2015 kl.09:03

Julen är en tid då många borde tänka efter, som du gör - I stället för att ladda in mycket saker, material, möten, nya upplevelser, osv. Det du upplevt berör, liksom dina tankar. Ha en fin dag!

mettesbobler

26.12.2015 kl.09:15

Lars: Takk for fine ord Lars! Gledelig Jul til deg! Håper du har det bra! <3

mettesbobler

26.12.2015 kl.09:17

Mai: Åååh, vær så god vakre sjel! <3 :-) Takk til deg for all støtte og oppmuntring!

malich

26.12.2015 kl.11:15

Kjenner veldig godt igjen det du skriver <3 <3

mettesbobler

26.12.2015 kl.11:57

malich: <3

Skriv en ny kommentar

mettesbobler

mettesbobler

44, Lier

Jeg heter Mette Breda-Ruud, og er nok en form for "Kjerringa mot strømmen" som alikevel gjør mitt beste for ikke å fremstå som bitchy! Jeg er avhengig av musikk og elsker bling-bling og stæsj! Jeg er vegetarianer kun fordi jeg er så inderlig glad i dyr! Når eller hvis jeg trener, er YOGA det jeg sverger til, eller så bare rett og slett danser jeg rundt i huset mens jeg hører på dance/trance/vocal trance musikk. Underbevisstheten min er kontinuerlig på jakt etter vakre ting og unik design. Jeg liker meg best på steder med palmer og ble garantert ikke født med ski på beina! Selv har jeg født 2 barn og er så heldig at jeg fortsatt er gift med pappaen deres, snart 20 år etter at vi møttes! Vi bor på Nesøya i Asker kommune, og har derfor kort vei inn til Oslo! Jeg er mer en kaféjente enn en skogsjente. Jeg føler ofte at jeg ser på verden på en litt annen måte enn gjennomsnittet, så derfor valgte jeg å kalle denne bloggen for Mettesbobler, fordi jeg ofte er i min egen boble. Håper du kan kose deg mens du leser og ser på bloggen min, og føle det som en form for underholdning, mens du samtidig får innblikk i noen av mine erfaringer i livet, på godt og vondt... Tenker også at det blir litt som en look book, coffee table book, altså bare bilder og motiver jeg av en eller annen grunn vil dele med deg, uten så mye tekst... Kanskje du kan finne motivasjon eller få noen gode ideer spesielt innen mote, interiør og design... VELKOMMEN til Mettesbobler!

Kategorier

Arkiv

hits